×

Czosnek oraz miód. Dlaczego warto je spożywać….na czczo?

Czosnek oraz miód. Dlaczego warto je spożywać….na czczo?

 
 
   
 


Wszyscy dobrze wiemy że czosnek jest jednym z najczęściej używanych naturalnych składników w kuchniach na całym świecie. Jego specyficzne właściwości zdrowotne oraz zapach łączą się idealnie z innymi przyprawami, aby podkreślić ich smak.

Czosnek od wieków był i nadal jest też ceniony ze względu na swoje zdolności do łagodzenia różnych dolegliwości. Jego właściwości lecznicze można wykorzystać do zwalczania stanów zapalnych, chorób przewlekłych i zakażeń.

Czosnek jest doskonałym uzupełnieniem konwencjonalnych metod leczenia zapalenia stawów, raka i cukrzycy. Specjaliści od żywienia zalecają spożywanie surowego czosnku w celu zachowania wszystkich jego aktywnych składników.

Można również przygotować lekarstwo z miodem, dzięki czemu czosnek będzie łatwiejszy do spożycia i poprawi wszystkie jego zalety.

 
RevenueBot - Designed To Earn For You On Top Cryptocurrency Exchanges
 

Korzyści jakie otrzymasz, podczas spożywania miodu i czosnku przez siedem dni na pusty żołądek

1. Poprawia krążenie

2. Obniża ciśnienie krwi

3. Kontroluje zły cholesterol

4. Redukuje stan zapalny

5. Wzmacnia układ odpornościowy

6. Walczy z kaszlem

7. Przyspiesza powrót do zdrowia po przeziębieniach i grypie

Warto pamiętać aby i czosnek i miód były …eko. A więc z dobrego, zdrowego źródła. Miód w sklepach jest tani, ale także ubogi w w swoje składniki odżywcze. Nie jest w pełni naturalny i wytwarzany jest na bazie dodatkowego cukru. Najlepiej skorzystaj z miodu od zaprzyjaźnionego pszczelarza.

 
 

Jak wykonać zdrową miksturę z czosnku oraz miodu?


Składniki

  • 1 szklanka miodu (335 g)
  • 10 ząbków czosnku
  • 1 szklany słoik z pokrywką



Przygotowanie

  • Posiekaj czosnek na małe kawałki.
  • Wlej miód do szklanego słoika i zmieszaj z czosnkiem.
  • Zamknij pokrywkę i przechowuj w ciemnym miejscu przez tydzień.
  • Po tym czasie będziesz miał wspaniały, zdrowy syrop.


Stosowanie

  • Weź łyżkę stołową przed śniadaniem, możesz rozcieńczyć w ciepłej wodzie.
  • Spożywaj to codziennie przez siedem dni z rzędu, odczekaj kilka tygodni i powtórz.
  • Przechowuj miód i czosnek w temperaturze pokojowej, aby nie zaczął się krystalizować.

Należy pamiętać, że korzyści tego środka będą się różnić w zależności od osoby, w zależności od codziennych nawyków. Absolutnie nic się nie zmieni, jeśli nadal będziesz mieć dietę bogatą w tłuszcze nasycone, cukry i inne niezdrowe pokarmy.

Przed okresem jesiennym pamiętaj także o „dodatkowym zabezpieczeniu” aby nie „przekaszleć” całej zimy. Wypróbuj ACEROLĘ!


Acerola ma najwięcej przyswajalnej witaminy C, która wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Tym samym zwiększa odporność organizmu na infekcje, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Warto pamiętać, że witamina C pomaga zwiększyć produkcję kolagenu, która wraz z wiekiem znacząco spada. To on pomaga opóźnić procesy starzenia się skóry i chroni ją przed przedwczesnym pojawieniem się zmarszczek i bruzd. Acerola chroni również oczy. Poprawia stan ich zdrowia i zmniejsza ryzyko rozwoju chorób narządu wzroków, takich jak zaćma, jaskra czy zwyrodnienie plamki żółtej.


CIEKAWOSTKA!

?✅?Jesień coraz bliżej, a za nią…zima ?.

Warto zadbać dodatkowo o swoje zdrowie. Pamiętajcie że natura dała nam wszystko co trzeba. Należy to tylko odpowiednio wykorzystać.

Zdrowo?, Naturalnie ? ale bez „szprycowanka” ?. Tam nie ma nic naturalnego ? Zauważcie że w Przyrodzie mamy wspaniałe owoce, warzywa, kiszonki, soki. Niestety, poprzez to że producenci „przetwarzają je tak jak im to jest wygodne, na swoje potrzeby” ..to powoli Nasz Zdrowy Świat odchodzi do lamusa.

Jest coraz mniej gospodarstw małorolnych które specjalizują się (bez potrzeby nagłaśniania tego) w ekologiczne produkty. Pozostają obecnie „te duże gospodarstwa” które niestety w dużej mierze nie mają nic wspólnego z eko. Faszerują co się da i jak się da. Nie wszędzie zmiana idzie też w dobrym kierunku. Poniżej zobaczcie jak wyglądał dla przykładu arbuz kiedyś, a jak po wszelakich „fuszerkach i przeróbkach” wygląda obecnie. Może jest go i dużo, ale czy jest on zdrowy? ? Zdrówka dla Was.


Sprawa podobnie wygląda w kwestii bananów, bakłażana itp ? Ciekawe i troche frustrujące. Myślę że nie warto oszukiwać natury. Nie wyjdzie to nam na dobre ?

Oto jak niektóre owoce i warzywa wyglądały zanim je udomowiliśmy

https://www.crazynauka.pl/oto-jak-niektore-owoce-i-warzywa-wygladaly-zanim-je-udomowilismy/

Pomóż w promocji Bloga. Udostępnij treść!
0 0 votes
Article Rating
 
AUVESTA
 

"Sama wiedza nie wystarczy, trzeba ją jeszcze stosować... Chęci nie wystarczą, trzeba działać." - Autorski blog o możliwościach jakie daje Nam Internet w kwestii technologii, innowacji oraz zarabiania online. Informacje zawarte na blogu e-pasywnezarabianie.pl oraz załącznikach oparte są na danych uzyskanych z ogólnie dostępnych źródeł, nie gwarantują osiągnięcia jakichkolwiek rezultatów i właściciel bloga e-pasywnezarabianie.pl nie ponosi odpowiedzialności za skutki powstałe w wyniku wykorzystania informacji tu zawartych. Publikowane są one w dobrej wierze i wyłącznie w ogólnych celach informacyjnych. Działania podejmowane przez czytelnika, odbywają się wyłącznie na jego własne ryzyko. Żaden z przedstawionych artykułów NIE daje GWARANCJI zysku ani odzyskania wpłaconych pieniędzy. Pieniądze te NIE są gwarantowane przez jakąkolwiek instytucję lub firmę. Dlatego też i ja nie gwarantuję Ci ani zysku ani odzyskania wkładu. Jeżeli blog przypadł Ci do gustu? Możesz go wesprzeć kilkoma Satoshi: 3HAa6DCoFdQDt2iiqBTS4dvhhGWaxtn8ZR

Subscribe
Powiadom o
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Don`t copy text!
0
Dołącz do dyskusji w tym pościex